SR’s Chili pesto
Efter mange uhøjtidelige dage med kollegaerne har vi fundet den helt perfekte smag for netop vores Chili-pesto….
Fremgangsmetoden:
De friske Lime skæres over på midten og sættes under nænsomt pres med den ene hånd mens man holder den anden hånd under for at samle eventuelle løse kerne på inden de rammer blenderen.
Persille og Basilikum lægges ned i blenderen sammen med det pillede hvidløg. Chilierne skæres så den grønne stilk fjernes, men ellers beholdes resten hele – ingen grund til at snitte mere end nødvendigt. I med Olien og kør en tur med blenderen så det grønne ikke fylder hele kammeret.
Kerner og nødder ristes på en pande ved svag varme til de får en mere gylden farve. De kommer herefter ned i blenderen. Der køres til der ikke findes nogle hele kerner eller nødder.
Parmesan osten skæres ud i små stykker i 2-3 cm størrelse og puttes ned i blenderen. Nu køres blenderen til det hele får den crem struktur der ønskes.
Den færdige Pesto kommes på atamon skyllede glas og der lægges et lag olie oven på pestoen så olien virker som en hinde.
Ingredienser:
3 friske lime,
1 Persille bundt eller plante fra din lokale,
2 store bunder Basilikum uden for mange stilke,
100g Parmesan ost,
1 fed hvidløg,
2 dl oliven olie,
3/2 teske salt,
Frisk kværnet sort peber efter smag,
50g Cashew Nødder,
100g Pinjekerne,
8-10 chilier af styrke 7
1 Habanero Chili,