27 august, 2020
Bun thit nuong (Nudler med grillet nakkefillet)
Posted in : Asiatisk, Beef on by : Son
Denne ret er en frisk nudelret med grillet nakkefillet.
Dette er en vietnamesisk inspireret ret.
Det anbefales at tilberede kød og marinade dagen før retten skal laves, da kødet vil have en god chance for at sove den dejlige marinade
Den vietnamesiske fiskesovs er stærkt anbefalet til denne ret! Du kan finde den her
Kød
- Nakkefillet (Gris)
Marinade til kød
- 2-3 Skalotteløg
- ½ hvidløg
- Sukker
- Squidsauce
- Mørk soja
- Rapsolie
Nudeltype
- Risvermicelli
Tilbehør
- Mynte
- Basilikum
- Forårsløg
- Koriander
- Agurk
- Bønnespirer
- Gulerødder
- Kinaradisser
Tilberedelse af kød
- Skær nakkefileten ud i skiver, gerne 2-3 cm i tykkelsen
- Bank herefter kødet så det bliver fladt
- Læg herefter kødet ned i en stor madpose
- Hæld ca 5-6 spiseskeer sukker over kødet
- Skær skalotteløg og hvidløg i skiver (må gerne være groft skåret) og læg det ned til kødet
- Hæld cirka 2-3 spiseskeer squidsauce i
- Hæld cirka 3-4 spiseskeer mørk soja i
- Hæld rapsolie i så det dækker cirka 1/3 af kødet
- Slå en knude på posen og massere herefter ingredienserne sammen og læg på køl (gerne i 24 timer, hvis dette kan lade sig gøre!)
- Læg kødet på grillen
Tilberedelse af tilbehør
- Skær agurker og forårsløg og kom det i en skål
- Pluk Mynte, basilikum og bønnespirer og komme det op i skålen med agurker og forårsløg.
- Riv gulerødder og kinaradisserne i en skål
- Pluk koriander og lægge det i en anden skål ved siden af
Tilberedelse af risnudlerne
- Start med at koge noget vand
- Have en gryde eller en stor skål klar og læg herefter alle nudlerne op i
- Hæld det kogende vand over nudlerne og lad dem stå (Det kan være nødvendigt, at give dem en ekstra gang kogende vand, hvis de ikke bliver bløde!)
- Nudler skal være bløde og må ikke være seje! Bemærk at de kan godt kan blive for bløde og vil derfor smuldre!
Velbekommen 😉