6 april, 2022
Kaffepause med chokolade til
Posted in : Hulebækkens bryghus, Øl on by : Pierre
Bryg nr. 38 fra Hulebækkens bryghus blev en Irish Stout
Forventninger:
Jeg tænker en lidt tør Stout med noder af kaffe og chokolade. Farven forventes helt sort, og vi afventer at se op hiohop med golding humle kan smages også.
Detaljer jævnfør bryggeskema:
* ca. 20 liter
* Type : Irish Stout
* Farve : Sort
* Bitterhed : 30-38 IBU
* 5% Alkohol (fra ca 1048 til 1010)
Særlige ingredienser:
* 20 g. Golding tørhumle på pilleform til “hiphop”.
* Gæren blev en kombo med WLP545 Belgian Strong Ale Yeast, efterfulgt af Mangrove jacks M42 , New World Strong Ale Yeast, glæder mig at smagen.
Egne notater:
* Slut OG endte på 1055.
* Hulmetilsætning : Efter ca 5 dags gæring tilsættes tørhumle til spanden, sammen med M42 for at komme helt i mål med alc. %.
* Slut FG rammer de 1008 som giver en Alc.% på 6,2
Modning:
* Lagring ved ca. 15 grader i 2 ugerstid, men gerne mere.
—
Nu mangler du kun at smag resultatet.