Home / Øl / Belgisk Blonde
15 november, 2015

Belgisk Blonde

Posted in : Øl, Øl opskrifter der skal prøves on by : Pierre

Belgisk Blonde (Leffe Klone)

Opskrift Type: All Grain
Gær: WLP530 White Labs Abbey Ale
Gær Starter: Ja
Batch Size : 20 liter
Start gravity: 1,068
Slut gravity: 1.010
IBU: 30.4
Kogning : 90 min
Farve: 6.3 SRM
Primær Fermentering : 30 dage
Smags bemærkninger: Smager virkelig tæt på Leffe Blonde. Samme sprødhed og kornet karakter.

Kategori 18a Belgisk Blonde.

* 4140 g. Pilsner malt (2,0 SRM)
* 450 g. München malt (9,0 SRM)
* 150 g. Biscuit malt (23,0 SRM)
* 100 g. Melanoiden malt (20,0 SRM)
—–
* 40 g. Goldings (Humle 23,4 IBU) i 60 min.
* 20 g. Saaz (Humle 7.0 IBU) i 30 min.
* 300 g. alm. sukker – de sidste 15 min af kogningen
—–
1. mæske:
Tilsæt 14 liter vand på 80 grader
Hold mæsken på 70 grader i 45 min.

Det kan synes høj, men grunden til at gøre det er, at Beta amylaseenzymer denaturerer ved 70. Dette efterlader flere ikke-fermenterbare langkædede dextriner, du vil opnå mere “vægt” og mere mundfylde med 70 grader mæske temperatur, men det samme start gravity, og din slut gravity vil blive højere.

Du får mere krop denne måde, så når du tilføjer det ekstra sukker til gryden, får du et gravity boost, men den bliver ikke “tynd” ligesom der sker med mange øl, når du øge med almindelig sukker. Med denne højere mæske temperatur vil der stadig være anstændige “krop” og endda store protein aflejringer på glasset.

2. mæske:
* Tilsæt 17 liter vand på 75 grader.

Kogning:
* Tilsæt vand så du opnår de 30 liter koge volumen.

Anslået Pre-kog gravity er på 1,058 SG med alle kerner og diverse ekstrakter tilføjet.

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *