HomeHulebækkens bryghus Klassisk Ingefær øl (Ginger beer)

Klassisk Ingefær øl (Ginger beer)

Posted in : Hulebækkens bryghus, Øl on by : Pierre

Øl på ingefær – ja hvorfor ikke.

Først lavede jeg mig en ingefær-juice på friske ingefær der var revet fint, og så i kogende vand i ca. 10 min.
Denne juice kan også drikkes som den er eventuelt med lidt gurkemeje med i gryden (ingefær-Gurkemeje shots) , men nu drejer det om øl denne gang 🙂

Denne ingefær-juice tilsættes sukker og citronsaft, som blandes så godt så sukkeret blevet opløst, hvorefter der tilsættes koldt vand. Vi ønsker at slutte på en ca. 20 grader.

Hele herligheden kommes på en 5 liters glas flaske med tilhørende gær lås til. Inden Gærlåsen sættes på tilsættes gæren, og nu er det bare at vente 1 til 2 uger på der er gæret færdigt.

Når det hele er færdigt med at gære skal det sis og kommes på flasker, og husk at tilsætte lidt sukker inden flasken proppes.

Lad flaskerne stå ved stuetemperatur i ca 14 dage, inden de lægge på køl. Husk at disse flasker skal drikkes inden for 2-3 uger, da de godt kan ligge og gære videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *