HomeØl Basis Malt Beskrivelser

Basis Malt Beskrivelser

Posted in : Øl on by : Jesper

 Basis Malt

Buckwheat malt, EBC: 4 – 15

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Buckwheat malt har passende kvaliteter til at
kunne erstatte bygmalt for derved at kunne
fremstille glutenfri øl. tilfører
øllet en malt og nøddeagtig smag.

Giver desuden special øl en rig og dyb farvetone.

Kan anvendes i op til 100 % af den samlede mængde malt

Der kan være spor af Gluten

Brugervejledning : Ingen

Bedømmelse
for Buckwheat malt, EBC: 4 – 15

Hvede malt
3,5-5 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

En meget
speciel belgisk hvedemalt af münchner-typen.

Tørret ved temperaturer op til 100-105°C.

Egenskaber: Ikke særlig mørk i farven, men rigere på smag end

standardhvedemalt.

Man vil få en mere livlig øl med mindre krop med en typisk alearoma.

Mørke hvedeølstyper, weizenbock,
stout.

Mindre mængder i andre mørke ales tilføjer krop
og gør skummet holdbart.

Andel af blanding op til 30 %

Brugervejledning : Ingen

Bedømmelse
for Hvede malt 3,5-5 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

Maris
Otter Pale Ale 5,5-8 ebc 1 kg

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Traditionel
engelsk Maris Otter ale malt af førsteklasses
kvalitets byg.

Produceret hos Crisp Malting
in Fakenham , UK på ultramoderne produktionsanlæg,

der sikrer en ensartet høj kvalitet, der samtidig er let at brygge med.

Ideél til engelske ales
og ikke mindst til cask ales.

Alle øltyper, Vienna lager.

Forøger farve og aroma i lyse øl

Anvendelse op til 100 %

Bedømmelse
for Maris Otter Pale Ale
5,5-8 ebc 1 kg

Log ind
for at bedømme produktet

Munich Light 15 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Belgisk
specialmalt af münchnertypen.

Tørret ved temperaturer op til 100-105°C.

Egenskaber: Rig, gylden malt.

Tilfører en beskeden farveforøgelse hen mod en dejlig gylden, orange farve.

Tilfører en udtalt kornagtig smag i mange øltyper uden at påvirke skummets
stabilitet og krop.

Bruges også i mindre mængder sammen med 2-RD pilsnermalt til at producere
øl i lyse farver, som pga.

Münchnermalten får en mere maltet smag og en
rigere farve.

Fremhæver smagen i markante øl.

Pale ale, amber, brown, stærke og mørke øl, bockøl.

Anvendes op til 60%

Brugervejledning Ingen

Bedømmelse
for Munich Light 15 ebc.
1 kg. Castle Malting.

Müncher malt 20 ebc.
1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Belgisk
specialmalt af münchnertypen.

Tørret ved temperaturer op til 100-105°C.

Egenskaber: Rig, gylden malt.

Tilfører en beskeden farveforøgelse hen mod en dejlig gylden, orange farve.

Tilfører en udtalt kornagtig smag i mange øltyper uden at påvirke skummets
stabilitet og krop.

Bruges også i mindre mængder sammen med 2-RD pilsnermalt til at producere
øl i lyse farver, som pga.

Münchnermalten får en mere maltet smag og en
rigere farve.

Fremhæver smagen i markante øl.

Pale ale, amber, brown, stærke og mørke øl, bockøl.

Anvendes op til 60%

Brugervejledning Ingen

Bedømmelse
for Müncher malt 20 ebc.
1 kg. Castle Malting.

Pale Ale 7-9
ebc. 1 kg Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Lys belgisk basismalt. Tørret ved temperaturer op til 90-95°C.

Egenskaber: Normalt brugt som basismalt eller sammen med 2-RD pilsnermalt
for at tilføre en rigere maltsmag og mere farve.

Efter-som malten er mørkere i farven, kan den
tilføre masken et gyldent skær.

Det bruges med stærke gærtyper til at producere
øltyper som amber og bitter.

Pale Ale malt er tørret
længere og er normalt bedre modificeret, hvilket giver en mere udtalt smag
end 2-RD pilsnermalt.

Enzymerne i Pale Ale
malt kan understøtte brugen af ikke-enzymholdige specialmalte.

Pale Ale typer og de
fleste traditionelle engelske ølstile

Kan anvendes i op til 100 % af den samlede malt i et bryg.

<![if !supportLineBreakNewLine]>

<![endif]>

Bedømmelse
for Pale Ale 7-9 ebc. 1 kg Castle Malting.

Vienna malt 5-7 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Belgisk wienermalt.

Basismalt som er tørret let ved temperaturer op til 85-90°C.

Egenskaber: Tilfører en mere maltet og kornagtig smag end pilsner-malt og
tilfører diskrete aromaer af karamel og toffee.

Vienna er tørret ved lidt højere temperaturer end
pilsnermalt.

Det resulterer i en dybere gylden farve i øllet, men også krop og fylde.

På grund af den højere tørringstemperatur er enzymaktiviteten i Vienna en smule mindre end i pilsnermalt.

Der er dog enzymer nok til at understøtte tilsætning af store mængder specialmalt.

Alle øltyper, Vienna lager. Forøger farve og
aroma i lyse øl

Kan anvendes i op til 100 % af den samlede malt i et bryg.

Bedømmelse
for Vienna malt 5-7 ebc.
1 kg. Castle Malting.

Pilsnermalt
2,5 – 3,5 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Den lyseste belgiske malt.

Produceret af de fineste varianter af europæisk to-radet
forårsbyg.

Tørret ved temperaturer op til 80- 85°C.

Egenskaber: Den lyseste i farven og med lavt protein-indhold.

Denne malt er velmodificeret og kan nemt mæskes ved et enkelt
temperaturtrin.

Vores pilsnermalt har en stærk, sød maltsmag og indeholder enzymer nok til
at kunne anvendes som basismalt.

Alle øltyper

Kan anvendes i op til 100 % af den samlede malt i et bryg.

Bedømmelse
for Pilsnermalt 2,5 – 3,5 ebc. 1 kg. Castle Malting.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *