HomeGluten fri BBQ sauce du ikke kan undvære

BBQ sauce du ikke kan undvære

Posted in : Gluten fri, Grill, Sovs og dip on by : Pierre

Vejledning

Alt pulver blades sammen i en lille skål; sennep, hvidløg, røget paprika, salt, cayennepeber og sort peber.

Sikre dig der ikke er klumper i blandingen.

I en mellem stor gryde piskes ketchup, brun farin, Melasse, Worcestershire sauce, eddike og vand sammen og sættes til at koge ved svag varme.

Pisk det tørre (krydderierne) og det våde sammen mens det stadig koger ved svag varme.

Lad det simre i cirka 5 minutter.

I en separat skål, røres majsmel (stivelse) og 2 spsk vand.

Bland stivelsen i grydens indhold og kog op. Vær sikker på at piske mens du hælde stivelse i for at at undgå sammenklumpning.
Smag igen for eventuelt at skulle tilsætte lidt ekstra krydderier……og du har din BBQ sause

Kan eventuelt opbevares i køleskabet hvis du en en dag for tidlig ude.

Variant:
Det er altid godt med lidt chili pulver , enten direkte i saucen eller drysset på kødet ved stegning.

Ingredienser:
=========================
3 dl. ketchup
2,5 dl. brun sukker
0,5 dl. melasse
0,5 dl. æble cider eddike
0,75 dl. vand
1 spsk worcestershire sauce
2½ tsk stødt sennep
2 tsk hvidløg pulver
2 tsk røget paprika
5 tsk fint havsalt
¼ tsk cayennepeber
1 tsk sort peber
2 spsk majsstivelse

Noter:
=======================
Melasse
Melasse er et restprodukt fra sukkerindustrien.
Det er den brune tyktflydende substans, som bliver tilbage efter man har udvundet sukker fra sukkerroer eller sukkerrør.
Melasse indeholder ca. 60% sukker.

Worcestershire Sauce
Worcestershire sauce indeholder malteddike, melasse, ansjoser, tamarindfrugt, løg, hvidløg, krydderier og smagsstoffer.
Saucen tilsættes dråbevis for at give smag eller anvendes som ingrediens i kød- og fiskeretter, saucer og drinks.
Klassiske eksempler er drinken Bloody Mary, i dressingen til en Caecar-salat, i biksemad eller forskellige kødretter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *