Kirsebærsovs

Comments : 1 Posted in : Hulebækkens bryghus, Øl on by : Pierre

Kirsebærsovs

* Bryg #22 fra Hulebækkensbryghus
* Type: Belgisk frugtøl
* Tappet: den 29. september 2015
* Alc. 6.2 %
* Ingredienser :
** Brewferm’s Kriek inklusiv tørgær
** 1000 gram Malt light Ekstrakt

Sat til gæring den 2 september med en OG på 1060, og endte på 1012 efter 23 dage.

Kort beskrivelse af øllet
En lidt syrlig, men sød og aromatisk, rød kobber tonet kirsebær-øl med en dejlig aroma.

Etiketten
… er lavet med et etiketteprogram fra internettet fundet hos BeerLabelizer.com

Lidt baggrundshistorie
Denne Kirsebær Bryg , som jeg kalder “Kirsebærsovs” er ren ekstrakt øl hvor der er tilsat kirsebær saft. Denne type kaldes også “Lambic” og er en spontant gæret øltype der har sin oprindelse i området Payottenland i Zennedalen nær Bruxelles. Det er ikke en øl der brygges og sælges i store mængder, eftersom øllets unikke syrlige smag kan virke udfordrende på de fleste. Af samme årsag finde man sjældent Lambic i sin rene form. Øllet optræder mest som basis for øltyperne Gueze, Faro, Kriek, Framboise m.fl. Heldigvis har Lambic sin faste skare af tilbedere og der findes en håndfuld bryggerier der holder traditionen i hævd – sådan som det har været gjort i over 600 år.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Jesper
    december 16, 2015 at 10:29 am

    Dette bryg smagte godt, ikke for meget at kirsebær, men man kan godt smage det.

    Dette er en god frugt øl

    Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *