1 juli, 2013
Festive seasons
Posted in : Hulebækkens bryghus, Øl on by : Pierre
Festive seasons
Hulebækkens Bryghus Brew No. 14
* Style : Trappist ale
* Tappet i Juli 2013
* Alkohol : ca. 8.5%
* Tribble decocktion
Opskrift:
Hjemmehøstet Humle : Magnum
Malt : ClaraPils, Munchener, Pils, Pale, Maize flakes, Coarse wheat flour, Chokolade Malt, Roasted oat.
Aromatic herb: Juniper.
Andet : Dark brown suger & Kandis.
Gær : WLP500.
Denne øl er fra min tid hvor jeg eksperimenterede lidt meget, og udfladet af denne øl blev derfor også derefter. Det var tænkt som en juleøl, og havde tilsat enebær til opskriften.
Erfaring har lært mig at man ikke skal komme for meget aroma krydderier i sit bryg. Min “nye” tommelfinger regel er 5 til 10 gram per 10 liter; men enebær afviger fra denne regel med max. 2 gram per 10 liter. Mine 50 gram til 23 liter var meget i overkanten, og resulterede i en næsten udrikkelig øl. Kan dog benyttes som marinering af kød, men det er måske lidt søgt.