HomeØl Ristetmalt Beskrivelser

Ristetmalt Beskrivelser

Posted in : Øl on by : Jesper

 Ristet Malt

Biscuit 50 ebc 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Unik og meget speciel belgisk malt. Let tørret og derefter let puffede ved
temperaturer op til 160°C.

Castle Malting Belgien

Egenskaber: Biscuit producerer en meget udtalt
toasted” eftersmag i øllet.

Tilfører en varm brød- og kikselignende aroma og smag.

Biscuit får en let til medium varm brun farve
frem i masken.

Malten bruges til at forbedre den ristede smag og aroma, som karakteriserer
ale og lagerøl ved at give svage noter af black- og chokolademalt.

Ingen enzymer. Skal mæskes med malt, som har overskud af diastatisk kraft.

Alle specialøl såvel som engelsk ale, brown ale og porter.

Anvendes op til 15 %



<![if !supportLineBreakNewLine]>

<![endif]>

Bedømmelse
for Biscuit 50 ebc 1 kg.
Castle Malting.

Black malt
1500 ebc 1 kg. Carstle
Maltning.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Castle Malting Belgien

Karakteristika: Sortmalt 1500 EBC.

Den mørkest maltede byg.

Ristet ved temperaturer op til 230°C.

Egenskaber: Fremhæver aromaen i markante øl ved at producere en mere stram
smag end andre malte med farve.

Tilføjer en let brændt eller røget smag.

Meget farvede øl som stout og porter.

Anvendes i op til 5 % af den samlet bryg.



<![if !supportLineBreakNewLine]>

<![endif]>

Bedømmelse
for Black malt 1500 ebc 1 kg. Carstle
Maltning.

Cafe malt
500 ebc 1 kg. Castle Malting.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Belgisk kaffe malt.

Smagen udvikles ved tørring op til 200°C.

Egenskaber: Tilfører øllet en mild og nødde- og
kaffeagtig smag og aroma.

Giver en mere kompleks smag i enhver mørk ale.
Det underbygger også farven i øllet.

Stout, porters og en smule i brown
ales giver noter af frisk ristet kaffe

Anvendelse op til 5 %

Bedømmelse
for Cafe malt 500 ebc 1 kg. Castle Malting.

Carafa I Special
dehusked 800-1000 ebc 1
kg.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Fremstillet
af afskallet byg

Carafa malt bruges bla.
i Dark Beer, Salvator Bockbier,
Stout, Porter, Alt Beer,
Bockbier, Schwarzbier.

Anvendes i op til 5 % af den samlet bryg.

0

Bedømmelse
for Carafa I Special dehusked 800-1000 ebc 1 kg.

Chocolate 900 ebc
1 kg. Carstle Maltning.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Belgisk chokolademalt.

Ristet ved temperaturer op til 220°C og herefter
hurtigt nedkølet, når den ønskede farve er opnået.

Egenskaber: Chocolat malt er en meget ristet malt
med en dyb brun farve. Chokoladefarven er årsag til maltens navn.

Chocolat malt bruges til at justere farven i øl
og tilfører en nøddeagtig, ristet smag.

Chocolat malt minder meget om sortmalt, men er
mindre bitter og er 200 EBC lysere,

fordi den er ristet i lidt kortere tid og ved lidt lavere sluttemperatur.

Brown, stærke, mørke og sorte øl som porter, stout
og brown ale

Anvendes i op til 5 % af den samlet bryg.



<![if !supportLineBreakNewLine]>

<![endif]>

Bedømmelse
for Chocolate 900 ebc 1
kg. Carstle Maltning.

Hvede chokolatet malt 800-1200 ebc. 1
kg.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Anvendes
i op til 5 % af den samlet bryg.

<![if !supportLineBreakNewLine]>

<![endif]>

Bedømmelse
for Hvede chokolatet malt 800-1200 ebc. 1 kg.

Roasted Barley
1200-1400 ebc. 1 kg.

 

Vægt

 1,06 Kg.
/volume kg.

 

Karakteristika:
Frisk ristet byg.

Ristet op til 230 ºC. Tiden for rist-ningen afgør
bygkornenes farve.

Egenskaber: Roasted Barley
er en gennemristet byg som tilfører en brændt, kornet og kaffeagtig smag
til dit øl.

Den har mange af de samme karaktiristika som
Black (sortmalt), men er dog langt mere kompleks.

Den har et indhold af stivelse som konverteres gennem mæskningen og får herved
indflydelse på vægtfylden.

Roasted Barley giver
ligeledes øllet sødme.

Sammenlignet med Chocolat og Black malttyper,
giver ristet byg den lyseste skum-krone.

Øllet opnår en dyb maghonirød farve og en meget
kraftig ristet smag.

Giver Portere og Stouts tørhed.

Stouts, portere, nøddebrune ales
og andre mørke øltyper

Anvendes op til 4 % i ales og op til 10 % i stout og porter.

Bedømmelse
for Roasted Barley
1200-1400 ebc. 1 kg.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *