Gulden Draak (clone)

Comments : 1 Posted in : Øl opskrifter der skal prøves on by : Pierre

Et forslag til næste års mullerup-udfordring

Den Gulden Draak er den fest øl fra den stolte flamske by Gent. Den “Gulden Draak” statue har siddet på toppen af ​​Gent Belfry i over 700 år!
Den gylden drage figur er faktisk en gave til Konstantinopel, fra en Norsk vikingekonge, som på det tidspunkt var “Empere of Constantinople”.

En mørk brun Triple Ale, hvilket gør det en undtagelse blandt de belgiske tripler, som normalt er lyse.
Den anden gæring giver den dejlig cremet hovedet og hele kroppen af ​​århundreder gamle ølgær. Det er en øl, som du kan få en faktisk eventyrlig oplevelse på grund af den den komplekse smag.
Aromaen er rund, sød og skjuler alkohol 10,5% per volumen.

Key figures:
Style : Belgian Dark Strong Ale
Original Gravity : 1107-1109
IBU : 26
SRM : 26-28
ABV : 10,5%
Yield : 18,9 liter
Final Gravity : 1025-1026

Process:
step 1
0.45 kg German crystal malt
142 g. Belgian Cara-Munich malt
113 g. Belgian biscuit malt
57 g. acid malt
3.8 liter vand
– det hele holdes på 65,5 grader i 30 min.

step 2
Tilsæt yderligere 3.8 liter vand på 65,5 grader – til du ender med at have 7.6 liter i total volumen.
Bring det hele i kog.
Tag gryden af blusset og tilføj ydermere
* 4.8 kg Muntons extra-light DME
* 0.45 kg. Muntons wheat DME
* 0.45 kg. risskaller
* 28 g. Brewers Gold ; 8,4% AA (8,4 HBU bitter humle)

step 3
Tilføj vand til du rammer total 15,2 liter; kog i 45 min. og tilføj da :
* 7 g. Styrian Golding
* 5 ml. Irish moss

step 4
Koger i 15 min. fjerner kogekar fra blusset, og lad det hvile i yderligere 15 min.
Køl det ned og tilføj koldt vand så du ender på 19,5 liter.

step 5
Tilsæt gær når urten er på 21 C.
Første valget af gær er : Wyeast’s 1762 Belgian Abby II.
ellers vælges : Wyeast’s 3786 Trappist High Gravity yeast.

step 6
Efter 7 dage stikkes om, og 3 dage inden der skal flaskes tilsættes gær.
Igen er første valget :Danstar Windsor Ale yeast.
eller benyt : White Labs WLP0099 Super High Gravity Ale yeast.

step 6
Når der skal flaskes tilsættes 300ml Muntons extra-light DME kogt i 473 ml vand.

step 7
Vent 18 måneder og servere ved 13 C.

1 COMMENT

One thought on : 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *