Hulebækkens bryghus
Jeg har altid haft stor interesse for “gourmet øl” som vi kalder dem i min omgangskreds. Men interessen tog en ny drejning da jeg fik en ny kollega der selv bryggede sine øl. Det skulle prøves og jeg har siden brygget mange øl selv.
Jeg er desuden aktivt medlem af Danske Ølentusiaster, og har været medlem af BAB.
Produktionen:
no. 35 Baltic Bulwark Porter
no. 34 Viva Weizen
no. 33 Blue Velvet of Chimay
no. 32 Broder Daniel
no. 31 Viva Weizen
no. 30 Just in case
no. 29 Forårsvelsignelse
no. 28 May’s Red Speci-ale
no. 27 Golden Dragon
no. 26 Black Night Theme
no. 25 Alpetrøst
no. 24 Dry Easter
no. 23 Black Treacle
no. 22 Kirsebærsovs
no. 21 Blå Chimay klon
no. 20 Apache fire water
no. 19 Store Lasse
no. 18 Booty Bay
no. 17 Golden Lotus
no. 16 Stormstout
no. 15 Old Red Devil
no. 14 Festive Seasone
no. 13 …
no. 12 Sommer på Skagen
no. 11 Mc. Beaver
no. 10 Bønnemosens Birke Bajer
no. 9 Højtidens Ale
no. 8 Sommerhyldest
no. 7 Chokobjørn
no. 6 Hvedehyldest
no. 5 Red devil
no. 4 …
no. 3 …
no. 2 …
no. 1 …
Humle:
Jeg har på nuværende tidspunkt 3 slags humle i køkkenhaven
Svenstrup Citron (DK), “Humulus Lupulus”
Jysk sort af humle, der har været anvendt til ølbrygning i mange årtier.
Kraftig voksende, med middel robusthed overfor svampesygdomme.
Sorten bør vokse op ad et stativ, eller høstbindegarn, for at holde kopperne mest mulig tørre.
Ældre dansk sort, der visner ned i efteråret.
Denne humle kan i gode produktionsår vokser 5-6 meter.
Erstatning for : Eksempelvis Cascade
Magnum (GER) , Hallertauer Magnum
Karakteristika : Meget klar og ren bitterhumle med en mild og diskret aroma
Erstatning for : Horizon
Cascade (US)
Karakteristika : Typisk amerikansk humle med citrusagtige grapefrugt karakter
Erstatning for : Centennial, Citra, Amarillo